Historia
- Szczegóły
- Kategoria: O nas
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Śremie została założona w 1899 roku. Przetrwała wszystkie zawirowania i burze dziejowe.
Po wojnie rozpoczęła działalność 22 kwietnia 1945 roku. Od 1976 roku podczas reformy administracyjnej została przyłączona Spółdzielnia w Czempiniu i do dzisiaj jest naszym oddziałem produkcyjnym.
Obecnie OSM w Śremie skupuje mleko z 7 gmin, od członków spółdzielni.
Jesteśmy producentem świeżego mleka, śmietanki, śmietany, masła, twarogów, napojów mlecznych, twarożków termizowanych, serów żółtych, sera smażonego. Są to wyroby o tradycyjnym smaku, bez środków konserwujących.
Polecamy wyśmienitą maślankę naturalną, kefir naturalny, jogurt naturalny, zsiadłe mleko!
Zakład OSM w Śremie O/Czempiń produkuje wyśmienite sery żółte: puławski, łowicki, salami, gouda oraz ser smażony wielkopolski. Tradycja produkcji serów w naszej Spółdzielni sięga początku 50 lat XX wieku. Łącząc zdobyte doświadczenie, tradycję, nowe technologie oraz dobrej jakości mleko otrzymujemy produkt najwyższej jakości.
Zróżnicowany asortyment wyrobów wytwarzamy w nowoczesnych halach produkcyjnych.
Obydwa zakłady przeszły gruntowną modernizację pod kątem dostosowania do wymogów sanitarnych.
Nasze wyroby produkowane są w zakładach kategorii A, co potwierdzamy handlowymi dokumentami identyfikacyjnymi do każdej partii produktu. Linie produkcyjne są utrzymane na poziomie standardów europejskich. Wprowadzony system HACCP, jest udokumentowanym systemem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i potwierdza wysoką jakość wyrobów. Wyroby magazynowane są w warunkach higienicznych i w odpowiednio niskich temperaturach. Kreatywność Zarządu i załogi sprawia, że oferta handlowa systematycznie jest poszerzana a firma pozyskuje nowych odbiorców. Strategia, którą staramy się realizować to budowa silnego wizerunku firmy i przyciągnięcie nowego grona nabywców.